Op zoek naar goedkope vliegtickets Tenerife? Dan hebben wij hier voor jou de allerbeste deals op een rijtje gezet. Je kunt dus al snel een ticket naar Tenerife boeken. Natuurlijk verschillen de prijzen per aanbieder en per seizoen. Zo zijn er meer goedkope vluchten buiten het zomerseizoen en de vakantieperiodes om.

In de zomermaanden en tijdens de schoolvakanties zijn de vluchten vaak iets duurder. Dit is bij alle aanbieders zo. Toch kun je dan ook nog goedkoop een ticket boeken. Dit kun je doen door je vlucht zo vroeg mogelijk te boeken. Hoe vroeger je dit doet, hoe hoger de korting.

Zó boek je goedkope vliegtickets Tenerife

Naast de bovengenoemde tip, zijn er nog een aantal andere manieren om een goedkope vlucht te boeken:

  • Vergelijk de prijzen
  • Boek op het juiste moment
  • Vlieg buiten het weekend om
  • Boek twee enkeltjes

 

Vergelijk de prijzen

Als een vlucht veel lege stoelen heeft, dan wordt deze goedkoper. Vergelijk dan ook de prijzen tussen de verschillende aankomst- en vertrekdagen. Als de vlucht niet vol raakt, dan dalen de prijzen. Met een beetje geluk vind je dus al snel een goedkope vlucht naar Tenerife.

 

Boek op het juiste moment

Je kunt alleen goedkope vluchten naar Tenerife vinden, als je op het juiste moment zoekt en boekt. In tegendeel tot wat veel mensen denken, zijn lastminutes niet altijd goedkoper. Als meer mensen een ticket voor dezelfde vlucht boeken, blijven er minder stoelen over aan boord en stijgt de prijs. Eigenlijk is het dus beter om je ticket naar Tenerife een aantal maanden voor je vakantie te boeken. De vlucht is dan nog niet gevuld en de prijs van het ticket is voordeliger.

Ook is de prijs van het ticket weer afhankelijk van de dag waarop je een ticket boekt. De meeste aanbieders plaatsen hun nieuwe aanbiedingen op dinsdag of woensdag online. Je vindt dan dus sneller een goedkope vliegtickets naar Tenerife. Daarnaast is het voordelig om ’s nachts een ticket te boeken. Tijdens de daluren zijn er weinig mensen online en zijn de ticketprijzen veel lager geprijsd dan overdag of ‘s avonds. Tijdens de piekuren worden de prijzen vaak verhoogd.

 

Vlieg buiten het weekend om

Meestal is het goedkoper om buiten het weekend om te vliegen. Zo is het vaak voordeliger om op een dinsdag, woensdag of donderdag naar Tenerife te vliegen. Je kunt het beste op dinsdag, woensdag of zondag weer terug vliegen. Vrijdag en zaterdag zijn erg populaire dagen om te vliegen. Het is dan ook het duurst om op deze dagen te vliegen.

 

Boek twee enkeltjes

Het is niet altijd voordeliger om een retourvlucht te boeken. In sommige gevallen ben je voordeliger uit als je twee enkele vluchten naar Tenerife boekt. Dit kan je tientallen euro’s besparen. Vaak zijn pakketreizen ook duurder dan wanneer je de vliegtickets en de accommodatie los boekt.

 

Vluchten vanaf Schiphol en Eindhoven

Vanaf Amsterdam Schiphol en Eindhoven vertrekken er dagelijks vluchten naar Tenerife. Dit zijn vluchten van Thomas Cook, Transavia, Vueling en Ryanair. Vanaf Nederland is het ruim 4,5 uur vliegen naar Tenerife.

 

Vlieg vanaf het buitenland

Woon je dicht bij de Duitse of Belgische grens? Dan kun je ook voor kiezen om vanaf een buitenlandse luchthaven naar Tenerife te vliegen. Zo vertrekken er ook vluchten naar dit eiland vanaf vliegveld Düsseldorf en Weeze in Duitsland en Brussel Airport in België.