Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport

Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport, ook wel Luchthaven Madrid genoemd, heeft de enorme capaciteit van maximaal 70 miljoen reizigers per jaar. Terminal T4 werd in 2006 geopend en heeft daarmee de reizigersdrukte sterk verlicht. Jaarlijks maken rond de 50 miljoen mensen gebruik van Luchthaven Madrid.

Met de gunstige ligging in Barajas is dit luchthaven de ideale optie voor een stedentrip. Iberia is de nationale Spaanse vliegvaartmaatschappij en heeft een thuis gevonden op Luchthaven Madrid. Beide stammen uit de eind jaren twintig en begin jaren dertig van de vorige eeuw.

 

Ontdek het vliegveld: diensten en faciliteiten

Om wat van de oude cultuur van Madrid naar binnen te halen heeft de Luchthaven Madrid het initiatief genomen om een cultureel programma te starten. Onbekende kunstenaars krijgen de kans hun werk te laten zien en tegelijkertijd verbetert dit de ervaring van de wachtende reizigers. Wat natuurlijk ook niet mag ontbreken zijn de vele shop- en eetgelegenheden op de luchthaven.

Je vindt hier vele shops, van kleding tot gadgets. Wat betreft eten en drinken kan je op het vliegveld ook je hart ophalen. Van Burger King tot Tapas, voor ieder wat wils. Ben je een VIP? Dan kun je de rust opzoeken in één van de VIP Lounges én gebruik maken van de extra diensten die daar aangeboden worden.

 

Vertrek en aankomst

‘Goedkope tickets Madrid’ is zonder vraagtekens een veelgebruikte zoekopdracht. Tijdens de zomermaanden kun je bij KLM al een retourtje Vliegveld Madrid boeken voor 140. Buiten de zomermaanden om is dit zelfs maar 100 euro. Vertrektijden op Schiphol variëren van zéér vroege vogel tot meer schappelijke tijden. De schappelijkheid van de vertrektijden Madrid zijn ook doorberekend in de prijs van de ticket, wat natuurlijk logisch is. Mocht je Luchthaven Madrid gebruiken als een transfer-luchthaven dan moet je rekening houden met de omvang van het vliegveld.

Als je een te korte overstaptijd berekent kan je dat nog duur te komen staan. Terminal T4 is bijvoorbeeld zo groot dat er een trein rijdt om reizigers van het ene naar het andere uiterste te brengen. Onvoorstelbaar!