Barcelona Luchthaven

De officiële Spaanse naam is Aeropuerto Barcelona El-Prat, maar wij kennen dit vliegveld voornamelijk als Barcelona Luchthaven. Zoals de naam al doet vermoeden ligt Barcelona Luchthaven in de buurt van de stad Barcelona, op 15 kilometer afstand om precies te zijn. De constructie van dit vliegveld is iets anders dan we gewend zijn van bij de Nederlandse vliegvelden. Daar waar Schiphol Airport bijvoorbeeld massief groot is maar vrij compact, liggen de twee Terminals van Barcelona Luchthaven kilometers van elkaar af.

Als je pech hebt duurt het maar liefst 14 minuten met de gratis shuttlebus om van het ene uiterste naar het andere te reizen. Het bestaan van de shuttlebussen is dan ook noodzakelijk om alles soepel te laten verlopen.

 

Een continu groeiende luchthaven

Door de doorlopende groei van Barcelona Airport heeft dit vliegveld de nummer twee positie in de Spaanse ranglijst van belangrijkste vliegvelden kunnen veroveren. Barcelona Airport heeft al sinds de beginjaren gewerkt met de twee bestaande Terminals. Stevige moderniseringen hebben ervoor gezorgd dat alles uit deze twee Terminals wordt gehaald wat er te halen valt.

Tot nu toe heeft dat een capaciteit van 50 miljoen reizigers in 2018 opgeleverd, wat natuurlijk een enorm groot aantal is. Naast deze moderniseringen is er ook een Master Plan van start gegaan. Hierbij is het plan om zo’n 300 hectare omliggend grond te verbouwen met het oog op de industriële en commerciële vooruitgang van het vliegveld.

 

Ontdek Barcelona met een algemene dagkaart

Als je op Barcelona Luchthaven vliegt kan je het natuurlijk niet laten om Barcelona te bezoeken. Er zijn tal aan goede verbindingen tussen het vliegveld en de grote stad. Je wilt waarschijnlijk dat alles zo soepel mogelijk verloopt en dat je niet voor elk vervoermiddel een nieuw kaartje moet aanschaffen. Je kunt dan kiezen voor algemene dagkaarten die voor 2, 3, 4 en 5 dagen geldig zijn.

Met deze dagkaarten kan je ongehinderd van het ene naar het andere openbaar vervoermiddel stappen. Daarnaast reizen je kinderen onder de 4 jaar in Spanje gewoon gratis