Ibiza geografie en geschiedenis

Ibiza is ongeveer 575 vierkante meter groot en voor ‘eiland’ begrippen aardig op maat. Het klimaat en de natuur zijn op elkaar afgestemd: mild en niet al te extreem. De top van de Sa Talaiassa is met 475 het hoogste punt van het eiland. In het verleden hebben er vele religies en bevolkingsgroepen over Ibiza gewoond, maar tegenwoordig is het onderdeel van Spanje.

Ibiza-stad is de belangrijkste stad van het eiland en staat met haar rijke cultuur en geschiedenis sinds 1999 op de werelderfgoedlijst. Voor de toerist die niet alleen wilt zonnen of feesten is deze stad zeker een aanrader om te bezoeken als je op het eiland bent.

 

Hippie en Dance

Hippiemuziek en dancemuziek lijken ver van elkaar af te liggen maar toch gaan ze op Ibiza hand in hand. Naarmate de jaren verstreken is de dancecultuur steeds populairder geworden op het eiland. Het is echter niet het geval dat dance de hippiecultuur heeft verdrongen.

Op één van de hippiemarkten kun je bijvoorbeeld een hippie bewonderen die zichzelf heeft beschilderd met rode verf en als een boeddha voor wat geld met je op de foto gaat. De aanwezigheid van zoveel blije vakantiegangers, relaxte hippies en vriendelijke lokale bevolking zorgt voor een fijne sfeer op het eiland waar mensen voor terug blijven komen.

 

Bereikbaarheid

Ondanks de drukte op sommige routes, is het eilandverkeer over het algemeen rustig en relaxt. De autohuur op Ibiza Airport is een goede oplossing voor wie mobiel wil zijn en niet op de klok hoeft te kijken voor bus tijden. De bus is echter een leuke manier om je op onverwachte plekken op het eiland te laten brengen. Zolang je met een boog om de populaire routes gaat is ook dit een fijne manier om te reizen.

Als je naar Vliegveld Ibiza komt heb je twee opties: de veerboot of het vliegtuig. Het zal je misschien verbazen dat Ibiza veel veerverbindingen heeft. Je kunt onder andere vanaf Barcelona, Majorca, Dénja en Valencia met de boot naar het eiland varen.