Malaga Airport en omgeving

In het Spaans heet het vliegveld ‘Aeropuerto de Malaga-Costa del Sol’, maar in het buitenland noemen we het maar gewoon Malaga Airport. Dit vliegveld ligt op fietsafstand van Malaga stad (wat trouwens niet aan te raden is met al die heuvels) en is een hub voor de Costa del Sol. Dit is ook wel een benaming voor het kustgebied van Andalusië, waar Malaga Airport deel van uitmaakt.

Zon, zee en strand? Steden met een rijke historie en cultuur? Als je dat wel wat vindt klinken dan is het zeker een idee om een retourtje Malaga Airport te regelen en je vakantie in de omgeving te vieren. Malaga stad staat bekend om de prachtige historische gebouwen en ruïnes waar het verleden van Spanje met de Romeinen en andere veroveraars nog terug te zien is.

 

Van en naar Malaga Airport

In 2019 zal Malaga Airport naar verluid zo’n 19 miljoen reizigers verwerken. Of deze reizigers op doorreis zijn of dat Malaga en omgeving de eindbestemming is, het blijft een enorm groot aantal bezoekers. 100 Jaar geleden, toen het vliegveld in 1919 werd opgericht, hadden de oprichters vast nooit kunnen bedenken dat het vliegveld zo’n succes zou worden.

100 Jaar later verwerkt Malaga Airport grotendeels Europese vluchten uit onder andere London Gatwick, Dublin, Brussel en Amsterdam Airport. Wat betreft binnenlandse vluchten heeft het vliegveld de sterkste connecties met Palma de Mallorca, Barcelona en Madrid-Barajas.

 

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een begrip dat tegenwoordig steeds belangrijker wordt. Net als ons zijn ook bedrijven zoals Malaga Airport zich steeds meer bewust van de ecologische voetafdruk die ze achterlaten. Groei wordt daarom steeds vaker gemeten door de mate van duurzaamheid in acht te nemen. Malaga Vliegveld heeft veel plannen wat betreft duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan maatregelen om geluidsoverlast en schadelijke uitstoot te verminderen.

Of wat dacht je van energiebesparing, het gebruik van groene stroom of het hergebruiken van water. Recyclen van afval en het beheer van planten en dieren rondom het vliegveld is ook onderdeel van de duurzaamheid van het vliegveld. Het meest indrukwekkende is misschien wel het strenge toezicht die gehouden wordt op het vervuilen van bodemwater dat in de vorm van regenwater een potentieel gevaar kan vormen voor het culturele erfgoed in de omgeving. Dat is preventie op zijn hoogste niveau, je moet er maar net aan denken.